Hírek, aktualitások

Balfi Gyógyfürdőkórház gyógymedencéjének üzemszünete

A Soproni Gyógyközpont tájékoztatja betegeit és fürdővendégeit, hogy Balfi Gyógyfürdőkórház gyógymedencéje karbantartási munkák miatt 2019. november 25-től december 1-ig nem üzemel.
Az üzemszünet ideje alatt az úszómedence, a kádfürdő és a wellness részleg szolgáltatásai változatlanul igénybe vehetők.

Egy nap a legkisebbekért – lila színben a soproni Tűztorony

Magyarországon minden tízedik gyermek a 37. terhességi hét előtt, koraszülöttként jön a világra.
Jelentős hányaduk a gondos orvosi ellátás ellenére is maradványtünetekkel cseperedik fel. November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján a korai kötődés és kapcsolattartás elősegítésére és az élethosszig tartó rehabilitáció fontosságára hívják fel országszerte a figyelmet a perinatológia szakemberei.

29. Soproni Ultrahang Napok

A több évtizedes hagyományokkal bíró 29. Soproni Ultrahang Napok – Modern Képalkotó eljárások című továbbképző tudományos ülés került megrendezésre a Hotel Lövérben 2019. október 3-5 között.

A Balfi Gyógyfürdőkórház masszázs- és taposó medencéjének üzemszünete

A Balfi Gyógyfürdőkórház masszázs- és taposó medencéje karbantartási munkák miatt 2019. szeptember 30. napjától 2019. október 10. napjáig nem üzemel.
Az üzemszünet ideje alatt a gyógymedence, a kádfürdő és a szauna szolgáltatásai változatlanul igénybe vehetők.

Iskolások rajzaival színesedett a Gyerekosztály váróterme

A Petőfi Sándor Általános Iskola alsó tagozatos diákjai érkeztek színes alkotásaikkal a Soproni Gyógyközpont Csecsemő és Gyermekgyógyászat osztályára, 2019. szeptember 18-án, szerda délután.

Természetesen, anyatejjel!

Az Egészségügyi Világszervezet 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatejes Táplálás Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé. Az akcióhét célja, hogy minden évben ráirányítsa a figyelmet a szoptatás rendkívüli jelentőségére, valamint globális és közösségi szinten történő támogatására, népszerűsítésére.