Váltás akadálymentes nézetre

Új terápiás lehetőségek Balfon

Lézer- és lökéshullám terápiával bővült 2016. március 1-jétől a Balfi Gyógyfürdőkórház kezelési palettája. A különféle mozgásszervi betegségekben szenvedők szakorvosi javaslatra, járóbeteg ellátás keretében is igénybe vehetik új szolgáltatásainkat.

A lézerterápiát széles körben alkalmazzák az orvostudomány területén. Hatékony gyógymód az ízületi, ideg- és izomfájdalmak, valamint krónikus íngyulladás kezelésére. A nagy energiasűrűségű fényterápia a kezelt területen helyi fájdalomcsillapító hatást vált ki, de gyulladáscsökkentő és keringésjavító szerepe is bizonyított. A kezelés alkalmas a kóros izomfeszülések oldására is. Rendkívüli előnye, hogy rövid idő alatt gyors javulást.

A lézerterápiát 2016. március 1-jétől, TB finanszírozott formában traumatológiai - ortopédiai, reumatológiai, neurológiai és bőrgyógyászati szakorvosi javaslatra, járóbeteg ellátás keretében is igénybe vehetik betegeink.

Szintén új kezelési lehetőség Balfon a lökéshullám terápia. A test fájdalmas területeinek apró, kalapácsütésszerű stimulálására alkalmas kezelés a szövetekben fejti ki hatását. A hanghullámmal végzett terápia javítja a sérült, illetve kezelendő területek anyagcseréjét, tágítja a véredényeket és ezáltal fokozza a vérkeringést. Az akupunktúrás pontok ingerlésével fájdalomcsillapító hatást vált ki.

Egyes véralvadásgátló szereket szedő betegek kivételével alkalmazható sportsérülések, kopásos ízületi betegségek, fájdalmas sarokcsont kinövés, tenisz- és golfkönyök, fibromyalgia és izomspazmus esetén.

A lökéshullám kezelés a Balfi Gyógyfürdőkórház valamennyi fekvőbetege számára ingyenes, járóbeteg ellátás keretében pedig szakorvosi javaslatra, alkalmanként 6000 Ft térítési díj ellenében vehető igénybe.