Váltás akadálymentes nézetre

Gyógyfürdő és fizioterápia a balfi gyógyfürdőkórházban

Tudta Ön, hogy szolgáltatásainkat évente kétszer a társadalom-biztosítás terhére, járóbeteg-ellátás keretében is igénybe veheti?

Bizonyára Ön is tudja, hogy a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet balfi mozgásszervi rehabilitációs fekvő osztály várólistáján jelenleg közel 3000 várakozó fekvő beteg van. Azt azonban sokan nem tudják, hogy betegeinknek évente kétszer a társadalombiztosítás terhére járó betegként is módjukban áll igénybe venni fizioterápiás kezeléseinket.

Ezt a lehetőséget már csak azért is érdemes fontolóra venni, mert a Soproni Gyógyközpont egy messze földön híres, egyedülállónak számító hangulatos kastélyszállóval is rendelkezik, melyben térítés ellenében nívós szállást is tud biztosítani azoknak a betegeinek, akik úgy döntenek, Balfon járó betegként vennék igénybe a gyógyfürdő- és fizioterápiás szolgáltatásokat.

Ez a döntés természetesen nem befolyásolja a várólistán szereplő fekvőbeteg-helyet: amikor ott a beteg sorra kerül, fekvő betegként fogadjuk, ha továbbra is igényt tart az ellátásra.

Érdemes tehát Önnek is megfontolnia, ellátogat-e Balfra néhány napra, s ezzel egy kellemes, egészségét és kikapcsolódását együttesen szolgáló élményt szereznie.

Mit nyújt a Balfi kastélyszálló?

Sopron-Balfon, az ország legnyugatibb csücskében fenséges szubalpin klíma és a Fertő tó szépséges természeti környezete várja a vendéget. A település kerékpáros kirándulások és gasztronómiai túrák kedvelt kiindulópontja. Műemlék épületei, természeti adottságai révén a világörökség részét képező Fertő-táj egyik legkiemelkedőbb települése. Gyógyfürdője híres a mozgásszervi megbetegedések gyógyításáról.

Az itt található szálloda 1700-as évekből származó épületében antik és stílbútorokkal berendezett, telefonnal, televízióval ellátott szobák, apartmanok állnak a vendégek rendelkezésére. A gyógyszállót üvegfolyosó köti össze a gyógykomplexummal és a wellness-szigettel.

Kastélyszállónk ingyenes parkolást, kerékpárkölcsönzést és a notebookkal érkezők számára WI-FI-lehetőséget biztosít. Minden szoba televízióval és fürdőszobával rendelkezik, az egyágyas szobákban zuhanyzó, a kétágyas szobákban fürdőkád található. A kétszintes épületben lift sajnos nem áll rendelkezésre.

A saját parkolóval rendelkező hotelben teljes panziós ellátás, reggeli, büféebéd és vacsora is igénybe vehető. Az épületben kávé- és üdítőautomaták, tv-s szoba, WI-FI található. Fürdő- és wellness-szolgáltatásai között a gyógyvizes medencét, a masszázst, a jakuzzit, a Kneipp-taposót, a szaunát és a szoláriumot egyaránt megtaláljuk.

Az itt pihenők, gyógyulók számos látnivalóval is fűszerezhetik az egészséges pihenés élményét. Ellátogathatnak Sopron történelmi belvárosába, a Fertő–Hanság Nemzeti Parkba, a vidék világörökség részét képező szépséges kastélyaihoz és templomaihoz, az erdei turistaútvonalakon a Lővér Kalandparkba, a Károly-magaslati kilátóhoz, a kelták emlékét őrző Várhelyhez, a Soproni Borútra, a Poncichter negyedbe, a Ligneum- NYME látogatóközpontba vagy épp a Harrer Csokoládémúzeumba. A helyi kerékpárutakon a Fertő tó magyar és osztrák települései egyaránt felkereshetők, de autóval az osztrák főváros sincs távol.

Fontos tudnivalók

Kastélyszállónkba érkezve, kérjük hozza magával a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet reumatológiai szakrendelésére szóló, háziorvos által kitöltött beutalóját is, így a szakorvosi vizsgálatokat, gyógyfürdő- és fizioterápiás kezeléseket a társadalombiztosítás terhére veheti igénybe.

A beutalóval igénybe vett kezelések esetén az 5/2004. (X I. 19.) EüM rendelet értelmében térítési díjat (önrészt) kell fizetni. Gyógyvizes fürdőnk használata alkalmanként 350 forint, a gyógyvizes kádfürdőt 125 forintért veheti igénybe, a súlyfürdő 190 forint alkalmanként, a szénsavas fürdő 275 forint, az orvosi masszázs 350 forint, a víz alatti sugármasszázs 255 forint, a víz alatti csoportos gyógytorna pedig 110 forint.

Kastélyszállónk ajánlata

Csomagajánlatok 15 éjszakás 20 éjszakás
1 fő egyágyas szobában reggelivel,
uszodahasználattal:
98 000 Ft 130 000 Ft
1 fő egyágyas szobában teljes ellátással,
uszodahasználattal:
130 000 Ft 160 000 Ft
1 fő kétágyas szobában reggelivel,
uszodahasználattal:
150 000 Ft 175 000 Ft
1 fő kétágyas szobában teljes ellátással,
uszodahasználattal:
170 000 Ft 210 000 Ft
2 fő kétágyas szobában reggelivel,
uszodahasználattal:
196 000 Ft/2 fő 261 000 Ft/2 fő
2 fő kétágyas szobában teljes ellátással,
uszodahasználattal:
254 000 Ft/2 fő 320 000 Ft/2 fő


Érdeklődését e-mailben, telefonon és személyesen is várjuk.
Címünk: 9494 Sopron-Balf, Fürdő sor 12.
E-mail cím: kastelyszallo@sopronigyogykozpont.hu
Telefon: (99) 314-266
Fax: (99) 339-800

Jó egészséget kívánnak Önnek a kastélyszálló munkatársai!